CERTIFIKATI

Best green award

Natura Siberica je ponosna zmagovalka na enem izmed največjih svetovnih kozmetičnih sejmov Cosmoprof v Bologni leta 2012.  Razglašena je za najboljšo naravno in ekološko kozmetiko 2012  v kategoriji: najboljše trajnostne prakse- lokalno in odgovorno upravljanje virov. Nagrada je podeljena za linijo izdelkov narejeno iz naravnih rastlin in zelišč , ki jih ročno nabirajo lokalna staroselska plemena, s čimer se spodbuja njihova kultura in  lokalni trajnostni razvoj.

Friendly siberian small tribes

Natura Siberica se zavzema za izvajanje socialne politike  s katero ustvarja delovna mesta in pomaga maloštevilnim staroselskim ljudstvom . Za ročno divje obrane rastline se plačuje po »fair trade« cenah Z nakupom izdelkov podpirate manjša sibirijska plemena, njihovo družine in širšo skupnost.

Wild harvested

V izdelkih so rastline nabrane v natanko tistih pogojih v katerih so zrasle. Tovrsten način nabiranja imenujemo nabiranje divjih rastlin, pri čemer gre za nabiranje zelišč, koreninic in plodov, kot so ga v preteklosti opravljali naši predniki. Nabiranje divjih rastlin je odvisno od številnih pogojev. Divje rastline morajo biti nabrane takrat, ko je v njih vsebnost dragocenih hranilih in biološko aktivnih snovi največja skladno s koledarjem zdravilcev in zeliščarjev. Drugo pravilo pravi, da je treba bero čim hitreje posredovati v sušenje ali drug način predelave, da se vitamini in druge biološko aktivne sestavine ohranijo  in obdržijo svoje koristne lastnosti.

Ekocert

ECOCERT je ena izmed največjih organizacij na svetu, ki certificira ekološke izdelke. Pokriva izdelke s področja hrane, kmetijstva, gospodinjstva, tekstila in kozmetike. ECOCERT oznaka za naravno in ekološko kozmetiko določa:

ECOCERT oznaka "Naravna in ekološka kozmetika" prepoveduje:

ICEA Cosmos in ICEA Cosmos organic

ICEA (Environmental and Ethical Certification Institutue) Je akreditiran organ za podeljevanje certifikatov. Certificirajo kozmetiko s čim manjšim vplivom na okolje, ki vsebuje rastlinske sestavine naravnega ali ekološkega kmetijstva. Prepovedujejo uporabo sestavin, ki so lahko dermatološko toksične, sintetično izdelane ali niso v skladu s pravili ekologije. Uporaba živalskih sestavin, kot so kolagen ali placenta niso dovoljene, ravno tako uporaba sintetičnih barvil, silikona, in drugih snovi objavljenih na t.i. negativni listi. Sestavine ne smejo biti gensko spremenjene in ne smejo biti obsevane.